Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Házi sajtos ropi

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Allergén tartalom: Szezámmag

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Ezután alaposan lisztezett felületen körülbelül fél centi vastag téglalappá nyújtjuk. Ezután húsz centi hosszú, fél centi széles csíkokra vágjuk a tésztát.
  2. A tésztacsíkok tetejét megkenjük a felvert tojással, megszórjuk sóval, szezámmaggal. Sütőpapírral bélelt gáztepsikre sorakoztatjuk őket, majd 180 fokra, alul-felül sütésprogramon előmelegített sütőben, kb. negyedóra alatt aranyszínűre sütjük a ropikat. 

Megjegyzés

Reggeli elfoglaltságom , édes helyett most sós - nassolni valót készítettem. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető , ajánlom mindenkinek. A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre. - alexandra29

Ezek is érdekelhetnek

Friss