Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Házi sajt egyszerűen

MME MME
8 5/5
30 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tejet felforraljuk, és ha kezd futni, elzárjuk. A sót és az ecetet beleöntjük a tejbe, kicsit kevergetjük, míg teljesen kicsapódik. Szűrőbe vagy konyharuhába öntjük, és hagyjuk egy fél órát lógva kicsepegni és dermedni, utána akár már tálalható is.

Ha ízesített sajtot szeretnénk, akkor még a dermedés előtt, a szűrőbe öntés után rakhatunk bele aprított lilahagymát, olívát, fokhagymát, zöldfűszereket stb. A különböző változatoknak csak a képzeletünk szab határt!

Megjegyzés

Gyors és nagyon finom. Legjobb házi tejből, de zacskósból is elkészíthető. Ebből a mennyiségből kb. 40 dkg sajt lesz. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss