Hozzávalók (4 személyre):
500 g finomliszt
5 db tojás
1 evőkanál olívaolaj
Elkészítési idő: körülbelül 40 perc
Az alaptészta:
1. A lisztet szitáld a gyúródeszkára, egyesével add hozzá a tojásokat, aztán pedig az olívaolajat.
2. Gyúrd össze a hozzávalókat, és 10 perc alatt dolgozd sima, rugalmas tésztává.
3. Krémes állagú zöldséges, húsos vagy májas tölteléket egyaránt készíthetsz hozzá.
1. Így töltsd meg!
2. Takard be a tölteléket!
A tésztacsíkot csepegtesd meg egy pici vízzel, majd a szélét hajtsd rá a töltelékre. A széleket alaposan nyomogasd össze, ezzel megakadályozhatod, hogy főzés közben elváljanak egymástól.
3. Elő a derelyevágóval!
A tésztacsíkokból a derelyevágóval metssz ki a raviolira hasonlító csomagokat. A felesleges tésztát a szélekről vágd le. Az előkészített töltött tésztát sós vízben főzd ki.