Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Unod a vajas és a sós popcornt? 11 dolog, amire lecserélheted a klasszikus ízeket

default user icon
MME
Vannak, akik a sós pattogatott kukoricát szeretik, mások a vajasra esküsznek. Bár alkalmanként valóban jól esik egy-egy tál a megszokott ízekkel, de ha gyakrabban nassolsz popcornt, egy idő után unalmas lesz ez a két variáció.

Légy bevállalós, és dobd fel szokatlan ízesítőkkel az otthon készített pattogatott kukoricát! Egy kis változatosság még az alap nasiknál is jól jön. Aztán ki tudja; lehet, ezután már csak így fogod enni a mozis csemegét. 

1. Fehér csokis Oreo

Édes és sós együtt? Igen! A fehér csokiba mártott Oreo keksz önmagában is isteni és hidd el, popcornnal még finomabb lesz, főleg, ha szereted a különleges nasikat. Törj apróra pár darab kekszet és add a pattogatott kukoricához. Alaposan rázd össze, és már eheted is! Még extrább lesz a végeredmény, ha pluszban olvasztott fehér csokit adsz hozzá.

2. Étcsokoládé és matcha por

Bármilyen pattogatott kukoricát (akár előre pattogtatott zacskósat is) használhatsz, ha ki szeretnéd próbálni ezt az igazán izgalmas ízesítést. Egyszerűen adj a kukoricához néhány teáskanál matcha port, terítsd ki egy tepsibe és csepegtess rá olvasztott étcsokoládét. Miközben ezt a kalóriabombát eszed, vigasztald magad azzal, hogy a matcha por fogyasztása számos jótékony egészségügyi hatással jár.

3. Csokoládé chips

Nem szükséges semmit megolvasztani, összetörni: egyszerűen csak keverd el a csoki chipseket a pattogatott kukoricával. Mivel a chipsek jobban megtartják a formájukat mint a „sima” csokoládé, így nem fog ráolvadni a kukoricára. A végeredmény pedig: a könnyű és légies pattogatott kukorica éles kontrasztja a tömény csokidarabkákkal.

4. Mogyoróvaj és méz

Olvassz fel némi mogyoróvajat, mézet és vaníliát egy serpenyőben, majd add a keveréket a pattogatott kukoricához és keverd össze alaposan. Ha nem szeretnél mindent összekenni evés közben, terítsd ki az egészet egy sütőpapírral bélelt tepsibe és süsd 10 percig 150 fokon. A legjobb, ha enyhén sózott, mikróban készíthető pattogatott kukoricát használsz.

5. Kakaópor és porcukor

Keverj össze egy kevés kakaóport porcukorral, majd add a pattogatott kukoricához. Ezt a variációt a natúr, mikróban készíthető kukoricából készítsd, mégpedig úgy, hogy a még a zacskóban lévő, de már kipattogott kukoricához add a kakaós keveréket, fogd össze a zacskót és alaposan rázd meg. Ezután töltsd tálba és frissen fogyaszd el.

6. Curry por

A curry sokoldalú fűszer: a levestől a rizsen át a salátaöntetekig szinte mindenhez adhatod. Miért lenne a pattogatott kukorica kivétel? Csak szórd rá a curryport a kukoricára akár még a zacskóban, akár a tálban és alaposan kevered el. A currypor általában nem sós, így adhatod sós pattogatott kukoricához is. Nemcsak jó ízű nass, de az egészséged is védi, hiszen a curryport gyulladásgátló hatású.

7. Provence fűszerkeverék

A provence fűszerkeverék általában rozmaring, kakukkfű, borsikafű, bazsalikom, oregánó, babérlevél és tárkony egyvelege. Enyhén olaszos, néha virágos ízt kölcsönöz mindenféle ételnek, legyen szó szószokról, levesekről, húsokról, zöldségekről – és akár pattogatott kukoricáról. Egyszerűen szórd a keveréket ízlés szerint a kész pattogatott kukoricára és rázd össze.

8. Paprika

A paprika mélyebb ízt adhat a sózott pattogatott kukoricának. Attól függően, hogy milyen ízre vágysz, választhatsz édes, csípős és füstös paprikák közül. A paprika tele van antioxidáns hatású anyagokkal, így jótékony hatása vitathatatlan.

9. Wasabi por

Szereted a wasabit? Nem vagy egyedül. A pattogatott kukorica tetejére ízlés szerint szórj wasabi port, és rázd alaposan össze. Megpróbálhatod azt is, hogy a wasabi port olvasztott vajjal elkevered és a pattogatott kukoricára csepegteted. Így az ízek jobban eloszlanak a kukoricán.

10. Parmezán sajt

Ha imádod a sajtos popcornt, de nem szeretnél extrém mennyiségű kalóriát bevinni a szervezetedbe, készítsd el otthon egészségesebb, alakbarát sajtos pattogatott kukoricádat. Tedd a még forró kukoricát egy zárható edénybe, adj hozzá parmezánt, pici olívaolajat vagy vajat. Zárd le az edényt, és alaposan rázd fel, hogy jól összekeveredjen.

11. Szarvasgomba olaj

A szarvasgomba olaj egyike azoknak a divatos összetevőknek, amelyeket vagy szeretsz, vagy utálsz. Összetéveszthetetlen aromájával és földes ízével kellemes kiegészítője a pattogatott kukoricának. Egyszerűen csepegtesse rá egy adag friss kukoricára egy kevés olajat. Akár más ízletes pattogatott kukorica feltétekkel is párosíthatod, mint például parmezánnal vagy provence-i fűszerkeverékkel.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss