Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Házi paradicsomszószban sült mozzarella

30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. Felforrósítjuk az olajat, és megpirítjuk rajta a meghámozott, finomra vágott hagymákat. Hozzáadjuk a megmosott, felaprított paradicsomot, meghintjük a cukorral, és kissé lepirítjuk.
  2. A paradicsomos keverékre locsoljuk a balzsamecetet, sózzuk, borsozzuk, és kis lángon 10 percig főzzük. Közben a lecsepegtetett mozzarellákat két darab konyhai papírtörlő közé tesszük, és kinyomkodjuk belőlük a felesleges nedvességet.
  3. A paradicsomos keveréket 4 db kisebb tűzálló tálba tesszük, ráteszünk egy-egy mozzarellát, majd a 200 fokos sütőbe toljuk 12 percre.
  4. Olívaolajjal meglocsolva, továbbá a zöldfűszerek lecsipkedett leveleivel, némi borssal megszórva, pirítóssal tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss