Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsomszósz házilag - pizzára, tésztákhoz vagy akár mártogatósként

default user icon
MME
Pofonegyszerű paradicsomszósz, amit kenhetsz pizzára, használhatsz tésztákhoz, vagy akár mártogatósként is kínálhatod. Lefagyasztva akár 1 hónapig is eláll, így bőven raktározhatsz is belőle. Íme!

Hozzávalók:

olívaolaj
2 bögre apróra vágott répa
4 bögre apróra vágott hagyma
2 bögre apróra vágott kaliforniai paprika
2 bögre apróra vágott szárzeller
5 gerezd fokhagyma
2 ek oregano 
2 ek bazsalikom 
1 1/2 bögre paradicsompüré
8 bögre hámozottparadicsom-konzerv
2 bögre víz
só 
bors 

ELkészítés: 

1. Egy nagyobb serpenyőben közepesen hőmérsékletes felhevítjük az olívaolajat, és hozzáadjuk a sárgárépát. A répákat kb. 10 percig pároljuk, amíg kissé megbarnulnak. 

2. Ezután hozzáadjuk a felaprított hagymár, a kaliforniai paprikát, a zellert és a vékonyra szeletelt fokhagymát. Oregánóval, bazsalikommal, sóval és borssal ízesítjük, majd addig pároljuk együtt a zöldségeket, amíg kissé megpuhulnak és megkaramellizálódnak. 

3. Hozzáadjuk a pardicsompürét, jól elkeverjük a zöldségekkel, és pár percig főzzük együtt, amíg a szósz kissé megbarnul és illatozni kezd. Ezután hozzáadjuk a konzervparadicsomot, az egészet felforraljuk, majd visszavesszük a hőfokot, és lassú tűzön legalább 1 óráig főzzük. 

4. Az elkészült szószt turmixgépben pürésítjük, hagyjuk teljesen kihűlni, majd légmentesen zárható fagyasztótasakokba adagoljuk, és a mélyhűtőbe tesszük. 

TIPP: A fagyasztóban 1 hónapig eláll a paradicsomszósz, felhasználás előtt fél bögre vízben kissé felmelegítjük, és már fogyasztható is! 

5 EGYSZERŰ ÉS GYORS RECEPT KONZERV PARADICSOMMAL >>> 

Receptek befőzéshez a Mindmegettén >>>  

Még több paradicsomos receptet itt találsz >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss