Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Orjaleves gyömbéres daragaluskával

MME MME
150 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Zeller

Elkészítés

  1. A húsos csontot 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára pirítjuk 25 perc alatt.
  2. A csontokat feltesszük főni a vízben néhány szem borssal, az egész hagymákkal, a sóval, és a gyömbérrel. Ha felforrt, lassú tűzön gyöngyözve főzzük 1,5 órán keresztül.
  3. Mindeközben a répákat, a karalábét és a zellert is megpucoljuk, majd miután rusztikus darabokra vágtuk őket, a petrezselyemzölddel együtt a leveshez adjuk, és még további fél órán keresztül főzzük.
  4. A daragaluskához a gyömbért lereszeljük, a petrezselymet felaprítjuk, majd egy csipet sóval minden hozzávalót összekeverünk egy tálban. Ezután fél órára a hűtőbe tesszük.
  5. Ha a leves elkészült, kb. fél litert kiveszünk a levéből, aztán felforraljuk. Amikor ezzel megvagyunk, egy kanál segítségével beleszaggatjuk a daramasszát és 15 perc alatt puhára főzzük.

Nézd meg videón is, hogyan készül az orjaleves gyömbéres daragaluskával >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss