Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Házi narancslé

4 5/5
120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A narancsokat néhány percre forrásba levő vízbe rakjuk, majd feldaraboljuk, kimagozzuk. Ráöntjük a citromsavat és a 2 liter vizet, majd 2 napra hűtőbe rakjuk.

Ezután leöntjük a citromsavas levet a narancsról, de nem öntjük ki! Gyümölcscentrifugán ledaráljuk a narancsot, és az így keletkezett levet hozzáöntjük a félretetthez, amit 7 liter vízzel felhígítunk, majd a cukrot elkeverjük benne. Palackozás után fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Kb. 9-10 liter lesz ebből az adagból.

Megjegyzés

4-5 hámozott mandarin ízletesebbé teszi a narancslevet, amit daráláskor teszünk bele. Nálunk minden ünnepnél ez kerül az asztalra. - aphrodite80

Ezek is érdekelhetnek