Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Házi mustár 

MME MME
210 perc
egyszerű
átlagos
10 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Mustár

Elkészítés

  1. A mustármagot kávédarálóban vagy késes aprítógépben leőröljük, majd egy tálban összekeverjük a borecettel. Lefedjük, és a hűtőbe tesszük 24 órára, hogy jól megszívja magát. 
  2. Másnap a pépet alaposan összekeverjük a borssal, a korianderrel, a római köménnyel, a cukorral, a sóval és 1 dl vízzel, majd lefedve a hűtőben pihentetjük néhány napot, amíg összeérnek az ízek.
  3. Végül átkeverjük, és csavaros tetejű befőttesüvegbe vagy légmentesen zárható tégelybe kanalazzuk. A hűtőben tartósítószer nélkül is eláll kb. 2 hónapig. 

Megjegyzés

Mindegy, hogy fehér (valójában sárga) vagy fekete (valójában vörösesbarna) mustármagot használsz - a kettőt keverheted is. Ha töményebb eceted van, hígítsd fel vízzel! Szemcsés mustárhoz a magokat őröld durvára vagy zúzd szét mozsárban! Kínáld hot doghoz, grillezett húsokhoz, használd pácoláshoz vagy keverd salátaöntetekbe, szószokba. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss