Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Házi meggylikőr

120 perc
mester
költséges
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 6 kg meggyet megmosunk, leszedjük a szárát, 1 kg kristálycukorral rétegenként egy 8 litres üvegbe tesszük, tiszta vászonnal lekötjük, és 3 napra kitesszük a napra, amíg a cukor elolvad, közben időnként összerázzuk.

Hozzáadunk 2 liter 96 fokos alkoholt, lezárjuk légmentesen, és 2 hétig pihentetjük hűvös helyen.

1 kg cukorból 2 liter vízzel szirupot főzünk 30 perc alatt, kihűlés után a meggyre töltjük, lezárjuk, és 60-90 nap után fogyasztható.

Megjegyzés

Legjobb karácsonykor megkezdeni. Ízlés szerint tehetünk bele 5-8 szem szegfűszeget, 1 kiskanál fahéjat és kis vanília-esszenciát vagy mandula-esszenciát.

Egy nagyon régi szakácskönyvben találtam meg, nagyon finom! Évek óta így készítjük.
- KWK03BESZTERCE

Ezek is érdekelhetnek

Friss