Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Házi málnaszörp rebarbarával

45 perc
egyszerű
költséges
2 adag

Elkészítés

  1. A rebarbara külső részét vékonyan lehúzzuk, majd kisebb darabokra vágjuk. Hozzáadjuk a málnát, a cukrot, az őrölt fahéjat és a reszelt citromhéjat, majd felöntjük a vízzel, és kb. 10 percig főzzük.
  2. Ezután leszűrjük, és átpasszírozzuk, és ízlés szerint tovább ízesítjük mézzel, cukorral vagy édesítőszerrel. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és alaposan összekeverjük, majd felforraljuk.
  3. Amikor a szörp már forr, levesszük a tűzről, majd sterilizált csavaros üvegekbe töltjük. Rácsavarjuk a tetőt, majd pár percre fejtetőre állítjuk az üvegeket. Visszafordítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni. Az elkészült szörpöt ízlés szerint fogyaszthatjuk szénsavmentes vagy szénsavas ásványvízzel.

Megjegyzés

Tartósítószert nem tartalmaz, de a hőkezelésnek köszönhetően hosszabb ideig eltartható. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss