hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Házi mákos-marcipános fagylalt

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

A marcipánt rakjuk a fagyasztóba. A zselatinlapokat áztassuk egy kevés hideg vízbe. A meggyet tegyük lábasba a 100 g cukorral, továbbá 50 ml vízzel együtt, és forraljuk fel. Adjuk hozzá a megduzzadt, kissé kinyomkodott zselatint, és olvasszuk meg benne. Ezután húzzuk le a szószt a tűzről, és hagyjuk kihűlni.

Forraljunk fel 100 ml tejet, öntsük a darált mákra, és hagyjuk kihűlni a keveréket. A maradék tejet öntsük lábasba 100 ml tejszínnel együtt. Adjuk hozzá a 3 ek cukorral felhabosított tojássárgáját, és kis lángon, állandó kevergetés mellett melegítsük fel. Mielőtt forrni kezd, húzzuk le a tűzről, és hagyjuk kihűlni.

Keverjük össze a tejes mákot, a tojásos krémet és a mandulaaromát, azután forgassuk bele előbb a megmaradt, kemény habbá vert tejszínt, majd a lereszelt marcipánt.

Simítsuk a krémet műanyag dobozba, és tegyük a mélyhűtőbe 4-5 órára. Közben keverjük át néhányszor. Végül simítsuk rá a meggyszószt, és fagyasszuk egy éjszakán keresztül.

Megjegyzés

Hozzávalók: 4 személyre.

Fotó és recept: Basa Veronika - MME

Ezek is érdekelhetnek