Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Házi kürtőskalács sütőben

MME MME
90 perc
mester
átlagos
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztbe beleszitáljuk az élesztőt. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat és a plusz tojássárgájákat, majd a tejet kézmelegre felangyosítjuk és így csurgatjuk a keverékhez, majd hozzáadjuk a kristálycukrot. Alaposan összedolgozzuk  – ha van robotgépünk dagasztó karral, most lehet nagy segítségünkre. Amikor már olyan ruganyos a tészta, hogy az kezd elválni az edény falától akkor hozzáadjuk az olvasztott vajat és tovább dagasztuk, amíg a vajat teljesen összedolgozzuk a tésztával.
  2. Ezután tiszta textillel lefedve meleg helyen kelesztjük minimum 1 órát. Amikor már kb. a duplájára dagadt, lisztezett felületen kinyújtjuk nagyjából fél cm vastagságúra, majd késsel 2 cm széles csíkokat vágunk. A fém dobozokat becsomagoljuk alufóliába, majd a felületét enyhén megkenjük olajjal.
  3. A tészta csíkokat szorosan a dobozra tekerjük, úgy, hogy kicsit minden csík fedésben legyen. A felületét is megkenjük kevés olajjal és hempergessük fahéjas kristálycukorba.
  4. A fém dobozokat egy sütőpapírral bélelt tálvára tesszük és175 fokra előmelegített sütőbe rakjuk. A dobozokonkb. 3-4 percenként90 fokot fordítunk – így biztosan minden oldalán egyenletesen sül meg.Maximum 15 perc sütésre van szüksége a tésztának, mivel vékony, könnyen átsül, aranybarna lesz.A formáról könnyű szerrel lecsúszik majd a friss kalács.

FANTASZTIKUS! EGY SZEGEDI LÁNY KÜRTŐSKALÁCSÁT IMÁDJA EGÉSZ KALIFORNIA! >>>

HÁZI KÜRTŐSKALÁCS >>>

TESZT! HOL KAPJUK A LEGFINOMABB KÜRTŐSKALÁCSOT BUDAPESTEN? >>>


Megjegyzés

Kürtőskalács készítő fa forma hiányában, fém üdítős dobozokat használjunk!
Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss