Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Házi krémes

MME MME
1 4/5
90 perc
rafinált
költséges
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tojások sárgáját elkeverjük a cukorral és a vízzel, ebbe jön a sütőporral elkevert liszt. Tepsibe téve közepes lángon megsütjük. Ez a mennyiség nagy gáz tepsibe elegendő. Ha kihűlt, két lapba elvágjuk.

Közben elkészítjük a krémet. A pudingport, a kétféle cukrot és a zselatint hideg tejjel csomómentesre elkeverjük. A többi tejjel megfőzzük, mint ahogy a pudingot szoktuk. A tűzről levéve néha kevergetve langyosra hűtjük. Ezután óvatosan beleforgatjuk a habbá vert tojásfehérjéket.

A tepsibe visszahelyezzük az egyik tésztalapot, majd rákenjük a vaníliás krémet. Erre simítjuk a géppel habbá vert tejszint, végül ráhelyezzük a felső lapot is. Legalább 4-5 órára hűtőbe tesszük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Megjegyzés

Fontos, hogy a tejszín hideg legyen, és géppel verjük fel, így biztos, hogy nem folyik meg a süteményben. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss