Elkészítés: 1. A leveles tésztát 2 lapban kinyújtjuk, majd megsütjük 170 fokon 10-10 perc alatt. A másodikat a tepsiben hagyjuk.
2. A pudingport a 10 dkg liszttel simára keverjük. Egy nagy lábasban a 1,5 liter vízhez adjuk a cukor 1/3 részét, a vaníliát és egy csipet sót. A tojásfehérjéhez adjuk a cukor maradék részét és egy csipet sót.
3. Amikor a fehérjét elkezdjük felverni, akkor kezdjük el forralni a vizet. Ha felforrt a víz, kb. 2 dl-t kiveszünk belőle, és a pudinghoz keverjük, majd hozzáöntjük a vízhez, és sűrűre főzzük.
4. A pudinghoz hozzákeverjük a tojásfehérje kemény habját, majd ráöntjük a tepsiben lévő tésztára, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
5. Másnap a másik lapot kb. 6x6-os kockákra vágjuk, rárakjuk a krém tetejére és felszeleteljük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre