hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Házi krémes egyszerűen

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk kb. 2 mm vastagra. Vágjuk ketté, mindkét lapot tegyük sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd szurkáljuk meg villával, hogy a sütés közben keletkező gőz távozni tudjon. Egyenként süssük meg a lapokat 170 fokos sütőben kb. 20 perc alatt.
  2. A krémhez langyosítsuk meg a tejet, szórjuk bele a cukrot, a lisztet, a vaníliarúd kikapart magjait, majd csorgassuk bele a villával felvert tojássárgáját. Folyamatos kevergetés mellett főzzük, míg a krém besűrűsödik. Ekkor húzzuk le a tűzről, és kevergetve hagyjuk kihűlni.
  3. A habtejszínt verjük kemény habbá, majd forgassuk a kihűlt krémbe. Tegyük az egyik kihűlt tésztalapot egy tepsibe, simítsuk rá a krémet, majd fedjük be a korábban négyzetekre vágott másik lappal.
  4. Tegyük be a süteményt a hűtőbe, és hagyjuk állni 2 óráig. 

Megjegyzés

A recept a Mindmegette print magazinban jelent meg. A magazint keressétek minden héten számos megyei lap mellékleteként! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss