Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Házi kolbász

> 90 perc
bonyolult
megfizethető
10 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst és a szalonnát ledaráljuk, majd egy nagyobb edénybe tesszük, amiben könnyen tudjuk keverni.
  2. Rákenjük a zúzott fokhagymát, rászórjuk a sót, a pirospaprikát és a fűszereket. Addig gyúrjuk, amíg a hús jól "mozgatható" lesz. 
  3.  Ezután betöltjük a bélbe, és egy napra hűvös helyre akasztjuk megszikkadni.
  4. Ha megszikkadt, egy napig füstöljük, következő nap újabb füstölés következik, majd egy nap szünet és újabb füstölés. Két hét pihentetés után megkóstolhatjuk. 

Megjegyzés

A fagyos, hideg hús nem terül el szépen a bélben és nem veszi be a fűszereket.
A füstölés nagyon fontos eleme a finom házikolbásznak! A füst ne legyen erős, agresszív, mert megfeketedik a kolbászunk, sőt meg is éghet. - volgyeske

Ezek is érdekelhetnek

Friss