A húst és a szalonnát ledaráljuk, majd egy nagyobb edénybe tesszük, amiben könnyen tudjuk keverni.
Rákenjük a zúzott fokhagymát, rászórjuk a sót, a pirospaprikát és a fűszereket. Addig gyúrjuk, amíg a hús jól "mozgatható" lesz.
Ezután betöltjük a bélbe, és egy napra hűvös helyre akasztjuk megszikkadni.
Ha megszikkadt, egy napig füstöljük, következő nap újabb füstölés következik, majd egy nap szünet és újabb füstölés. Két hét pihentetés után megkóstolhatjuk.
A fagyos, hideg hús nem terül el szépen a bélben és nem veszi be a fűszereket.
A füstölés nagyon fontos eleme a finom házikolbásznak! A füst ne legyen erős, agresszív, mert megfeketedik a kolbászunk, sőt meg is éghet. - volgyeske
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!