Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Házi kókuszjoghurt (paleo)

> 90 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • 4 dl kókusztej vagy kókuszkrém
  • 1 ek méz vagy juharszirup vagy kókuszcukor
  • 1 csapott kk agar-agar por vagy étkezési zselatin
  • 2 kapszula probiotikum (én a Bio-Kult-ot használok)

Elkészítés

  1. A kókusztejet vagy krémet felforraljuk, majd visszahűtjük kb. 50 fokosra (az edény oldala legyen olyan meleg, hogy pont még tartani tudjuk).
  2. Az agar-agart forró vízben feloldjuk és a tejhez öntjük, elkeverjük és beleszórjuk a probiotikus kapszulák tartalmát, hozzáadjuk a mézet, majd alaposan összekeverjük.
  3. Kiforrázzuk az üvegeket és tetőket, majd egy-egy deci vízzel a mikróba tesszük őket és felforrósítjuk. Kiöntjük belőlük a forró vizet és beletöltjük a beoltott tejet.
  4. A sütőt 40-50 fok közötti hőmérsékletre állítjuk és belerakjuk az üvegeket. Kb. 12 óra alatt készül el. Gyümölccsel a tetején kínáljuk.

    EGYSZERŰBB, MINT HINNÉD! KÉSZÍTS PALEO KÓKUSZJOGHURTOT HÁZILAG! >>>

A DESSZERTHEZ SZÜKSÉGES PALEOLIT HOZZÁVALÓKAT MEGVEHETED AZ EHETEMMM... PÉKSÉGBEN VAGY WEBSHOPBAN >>> 

Megjegyzés

Délután szoktam készíteni, így reggelre már el is készülhet a joghurt, persze ez a tejtől a cukrozástól azért függ. Van hogy 12 óra alatt már teljesen jó, van hogy egy egész nap kell neki. Onnan tudom, hogy már készen van, hogy már nem olyan édes, ugyanis bekajálták a cukrot a bacik. Az érési folyamatot le kell állítani, mert túl is szaporodhatnak, ekkor kellemetlen ízű és szagú lesz a végeredmény. Hűtőszekrénybe téve pár óra alatt lelassul a folyamat, majd meg is áll. - MME
Készíthetünk saját készítésű gyümölcslekvárokkal, friss gyümölccsel desszertet belőle, de főzéshez tejföl, joghurt helyett is fantasztikus alternatíva.

Ezek is érdekelhetnek

Friss