Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Házi ketchup

MME MME
2 5/5
140 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A házi ketchup elkészítéséhez a vörös- és a fokhagymát meghámozzuk, a vöröshagymát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát átpasszírozzuk. 
  2. Egy nagy fazékba olajat öntünk, majd megdinszteljük rajta a hagymákat, rádobjuk a megmosott, feldarabolt paradicsomot, és összefőzzük, majd, amikor puha, átpaszírozzuk. Az így nyert levet tovább főzzük addig, még jó sűrű nem lesz, akkor a cukor, a só, a fahéj, a szegfűbors, a szegfűszeg, a szerecsendió hozzáadásával tovább főzzük.
  3. Forrásig főzzük,  majd hozzáadjuk az ecetet, és a nátriumbenzoátot. Üvegekbe töltjük, száraz dunsztba tesszük.


Megjegyzés

Érdemes sokáig főzni, hogy nagyon sűrű legyen, mert úgy a legfinomabb. A család kedvence lesz. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss