Házi ketchup egyszerűen

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A házi ketchup elkészítéséhez a paradicsomokat megmossuk és félbevágjuk. A paradicsomokat egy fazékba tesszük, felöntjük fél liter vízzel, és fedő alatt puhára főzzük.
  2. A megfőtt paradicsomokat botmixerrel pürésítjük, majd egy szitán átnyomjuk, hogy kiszűrjük a magokat és a héjdarabokat.
  3. A paradicsomlevet visszaöntjük a fazékba, hozzáadjuk a cukrot, az ecetet és a sót, majd folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg teljesen be nem sűrűsödik.
  4. A házi ketchupot ízesíthetjük csilipaprikával, oregánóval is. Hűtőben tároljuk.

Nézd meg videón, hogyan készül a házi ketchup!

Ezek is érdekelhetnek

Friss