hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Házi kenőmájas

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Vágjuk apróra a hagymát, csíkozzuk fel a szalonnát. Negyedeljük az almát, szedjük ki a magházát, hámozzuk meg, kockázzuk fel.

A szalonnát pirítsuk zsírjára, majd pároljuk rajta üvegesre a hagymát. Tisztítsuk meg a májat, mossuk meg, daraboljuk, és adjuk a hagymás szalonnához a borral és az almával együtt. Majd közepes lángon süssük kb. 10 percig fedő alatt, de csak addig, hogy ne keményedjen meg. A hagymás májat pépesítsük merülőmixerel vagy turmixgéppel.

Ezután adjuk hozzá a mustárt, a tejszínt, a bazsalikomot, a majoránnát majd sózzuk, borsozzuk. Kóstoljuk meg, és ízlés szerint ízesítsünk utána.

Ha kihűlt, kis tányérra halmozva tegyük a hűtőbe, tálalás előtt dekoráljuk zöldségekkel.

Ezek is érdekelhetnek

Friss