Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Házi kakaós csiga, aminek másnap is puha marad a tésztája

MME MME
30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A túrót egy villával összekeverjük, majd egy tálba rakjuk. Hozzáadjuk a porcukrot és egy robotgéppel alaposan elkeverjük. 2-3 lépésben hozzáadjuk a tejet és az olajat. Akkor jó, ha krémszerű masszát kapunk.  
  2. Beleszórjuk a sütőport, és az átszitált, sóval elkevert lisztet. Kezdetben fakanállal dolgozunk, majd a kezünkkel gyúrjuk tovább a tésztát. 
  3. Kilesztezett deszkára rakjuk a tésztát, és max. 5 mm vastagságra nyújtjuk. Ügyeljünk arra, hogy ne legyen vastagabb, mert akkor nem fog átsülni. 
  4. A felolvasztott vajjal lekenjük a felszínét, majd az átszitált, kakóval elkevert porcukrot egyenletesen rászórjuk. 
  5. A szokásos módon feltekerjük a tésztát, egyforma szeleteket vágunk belőle, majd sütőpapírral, vagy szilikonos sütőlappal kibélelt tepsibe rakjuk. 
  6. Előmelegetített, légkeveréses sütőben 160-170 fokon 13-15 percig sütjük. 

FOSZLÓS KAKAÓS CSIGA >>>

CSOKIS-KAKAÓS CSIGA >>>

KAKAÓS CSIGA TORTAFORMÁBAN  >>>

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss