Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Házi hamburger és hamburgerzsemle

1 5/5
90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A zsemlékhez:
  • 60 dkg liszt (sima)
  • 1 tojás
  • 2 dl tej
  • 1 dl joghurt
  • 1 dl olaj
  • 2 dkg élesztő
  • cukor az élesztőhöz
  • A húspogácsákhoz:
  • 50 dkg sovány disznócomb darálva (marhahúsból is lehet, csak mi nem szeretjük)
  • 1 tojás
  • bors
  • pirospaprika
  • ételízesítő
  • őrölt kömény
  • mustár
  • zsemlemorzsa
  • Az összeállításhoz:
  • salátalevél
  • sajt
  • lilahagyma
  • mustár
  • ketchup

Elkészítés

Elkészítés: A zsemlékhez hagyományos módon kelt tésztát készítünk, majd letakarva meleg helyen kelesztjük a duplájára. A megkelt tésztát 8 részre osztjuk, kis zsemléket formázunk, és így is hagyjuk kelni 10 percet. Megkenjük tojással, megszórjuk szezámmaggal, és előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük viszonylag magas hőfokon.

A húst a tojással és a fűszerekkel összegyúrjuk, ha túl nyálkás, akkor egy kis zsemlemorzsát is teszünk bele, 15 percre a hűtőbe tesszük, hogy összeérjen kicsit.

Kis golyókat formázunk, majd kilapogatjuk őket, és kevés olajon mindkét oldalát pirosra sütjük.

Tálaláskor a félbevágott zsemlékbe ízlés szerint salátát, sajtot hagymát és ízesítőket teszünk a húspogácsákkal.

Megjegyzés

Szeretjük a gyors kaját, viszont borzasztó egészségtelen, de így, hogy mindent én készítek, legalább tudom, hogy mit eszünk.
- Kicsijudika

Ezek is érdekelhetnek

Friss