Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Házi halrudacskák édesburgonyával

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 4 db édesburgonya
  • 6 ek étkezési keményítő
  • 4 tk őrölt pirospaprika
  • 2 dl szóda- vagy szénsavas ásványvíz
  • 1 db kezeletlen citrom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 dl napraforgó- vagy repceolaj
  • bors
  • 1/2 csokor koriander (elhagyható)
  • 4 szelet tengeri halfilé (pl. sárga tőkehal)
  • 30 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 40 dkg panko morzsa
  • olaj (a sütéshez)

Elkészítés

  1. Az édesburgonyát lesikáljuk, megmossuk és ujjnyi vastag hasábokra vágjuk. A keményítőt tálban elvegyítjük a pirospaprikával és a szódavízzel. A burgonyahasábokat nagy nejlonzacskóban összeforgatjuk a paprikás masszával, majd rácson eloszlatjuk, és szikkadni hagyjuk kb. 1 órát.
  2. A mártogatóshoz a forró vízzel lemosott citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. A megtisztított fokhagymagerezdeket keverőpohárba dobjuk. Ráöntjük az olajat, hozzáadunk egy kevés citromlét, és kb. 20 másodpercig pihentetjük. Ezután a pohár aljáig lenyomott botmixerrel elkezdjük pépesíteni, majd az eszközt lassan egyre feljebb emeljük. Az így kapott sűrű szószt sóval, borssal, reszelt citromhéjjal és tetszés szerint aprított korianderzölddel ízesítjük.
  3. A panírhoz a tálba ütött tojásokat villával felhabosítjuk. A lisztet és a morzsát külön-külön tálcára vagy lapostányérra szórjuk. Fritőzbe vagy nagyobb edénybe bőven olajat öntünk, és felhevítjük 175 fokra.
  4. Közben a halfiléket 12 cm hosszú rudakra vágjuk, és a lisztbe forgatjuk. A felesleges lisztet leütögetjük. A rudakat áthúzzuk a tojáson, majd finoman a morzsába nyomkodjuk.
  5. A burgonyahasábokat a forró olajban sütjük 6-8 percig, majd lecsepegtetjük. Végül egy tálban megsózzuk, és melegen tartjuk.
  6. A panírozott halrudacskákat is ropogósra sütjük az olajban 3-5 perc alatt. Az édesburgonyával és a fokhagymás mártogatóssal tálaljuk.

    Még több halas étel >>> 

    Finomságok édesburgonyával >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss