Elkészítés: A gyroshoz a húst tetszőleges csíkokra vágjuk, a fűszerkeverékkel megszórjuk, kevés olívaolajjal meglocsoljuk, és jól összeforgatjuk. Ha van rá lehetőség, néhány órára hűtőbe tesszük.
Míg a hús érlelődik-pácolódik, addig előkészítjük a zöldségeket. A paradicsomot és a hagymát vékony karikákra vágjuk, és enyhén megsózzuk.
A pihentetés után a húst egy serpenyőben vagy wokban kisütjük.
A tzatziki salátához az uborkát lereszeljük vagy apró csíkokra vágjuk. Besózzuk, és állni hagyjuk kb. 10 percig. A joghurtot kikeverjük a fűszerekkel, és hozzáadjuk a sótól kinyomkodott uborkát. Ha kell, még utánaízesítünk.
A tányéron ízlésesen rendezzük el a húst, a tzatzikit, a paradicsom- és lilahagyma karikákat, valamint a sült burgonyát és a pitát (én készen kapható pitát használtam).
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre