Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Házi eperparfé

45 perc
mester
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott, kicsumázott és feldarabolt epret turmixgépben pürésítjük. A zselatinlapokat meleg vízbe áztatjuk.
  2. Az eperpüré 1/3-át egy lábaskában közepes tűzön felmelegítjük. Amikor forrni kezd, hozzáadjuk a kinyomkodott zselatint, és kevergetve feloldjuk. Ezután belekeverjük a maradék pürét, majd hűlni hagyjuk. 
  3. A tejszínt kemény habbá verjük, és a zselatinos pürébe forgatjuk. Az epres masszát formába töltjük, és a mélyhűtőben fagyasztjuk legalább 1 napig.
  4. Végül a parfét fagylaltkanállal desszertes tányérokra adagoljuk, és néhány csepp balzsamecettel vagy egy kevés balzsamecetkrémmel díszítjük.
A doboz alakú formában fagyasztott parfét szeletekre vághatod. Tetszés szerint friss mentalevéllel is dekorálhatod.

Ezek is érdekelhetnek

Friss