hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Házi disznótoros krumpliágyon, egyben sütve

120 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A meghámozott, hasábokra vágott, nagyon enyhén megsózott krumplit (kolbász, és a hurka is sós, főként a kolbász) egy nagy porcelán tál, vagy vastag peremes tepsi aljára terítem, majd a kolbászt, és a hurkát elosztom a krumpliágyon úgy, hogy a lehető legközelebb legyenek egymáshoz.
  2. Hústűvel, vagy villával szurkáljuk meg, majd kevés vizet öntve alá tegyük 180 fokos sütőbe, süssük készre. Más fűszerezést a krumpli nem igényel, hiszen a kisülő zsír biztosítja a köret csodás ízét.
  3. A hurka-kolbász hagyományos körete a párolt káposzta, de egyszerűen savanyúsággal is tálalható.

Megjegyzés

A toros ételek az év bármely szakában finomak, és nem csak disznóvágáskor készíthetők. Krumpliágyon sütve, a köret is finom ízt kap. - hajduistvan

Ezek is érdekelhetnek