Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Házi csokipuding meggyel

30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 dl tej
  • 1,5 dl tejszín
  • 8 dkg étcsokoládé (70%-os)
  • 1 evőkanál holland cukrozatlan kakaópor
  • 2 (kisebb) evőkanál étkezési keményítő
  • 4 evőkanál nádcukor
  • tonkabab
  • A meggyhez:
  • 15 dkg magozott meggy
  • 1 evőkanál méz
  • 1 teáskanál cukor

Elkészítés

Elkészítés: A pudinghoz a tejet és a tejszínt felforraljuk (0,5 dl tej kivételével), hozzáadjuk a cukrot és az összetördelt csokoládét. A kakaóport és a keményítőt egy tálkába tesszük és felöntjük 0,5 dl tejjel, majd csomómentesre elkeverjük. Végül óvatosan, folyamatos keverés mellett beleöntjük a keményítős keveréket a tejbe. Amikor besűrűsödött a puding, levesszük a tűzről, és reszelünk bele kevés tonkababot, majd kis tálkákba öntjük.

A meggyhezt egy serpenyőben cukrot karamellizálunk, hozzáadjuk a mézet, majd a meggyet. Pár perc után levesszük a tűzről, és lehűtve tálaljuk a pudinghoz.

Megjegyzés

A receptet és a fotót AmiDJF üldte.
- AmiDJF

Ezek is érdekelhetnek

Friss