A csokoládét megolvasztjuk vízgőz fölött. Egy nagyobb edénybe vizet öntünk és fölé egy kisebbet helyezünk, de nem érhet a vízbe a kisebb edény alja. Alacsony lángos, nem lobogó víz fölött folyamatosan kevergetve az összetört csokoládét megolvasztjuk, majd levesszük a tűzről a folyós csokoládét.
Gyorsan belekeverjük a cukrot, sót, kakaót, étkezési keményítőt és végül a tojássárgáját. Sima alapot keverünk a fentiekből.
A tejjel felöntjük és csomómentesre keverjük. Feltesszük alacsony fokozaton a tűzre a híg pudingalapot és folyamatos kavargatás közben addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik és bugyogni nem kezd.
Ekkor tiszta kelyhekbe vagy csatos üvegbe töltjük a pudingunkat és hűtőbe tesszük minimum 1-2 órára.
Tálalás előtt az epreket megmossunk és felnegyedeljük a csokipuding tetejére.
A grillázs elkészítése a következő:
Durvára törtem mozsárban 2 dkg kakaóbabot A cukrot karamellizálni kell először, majd beleszórjuk az összetört kakaóbabot és egy zsírpapírra öntve hagyjuk kihűlni. Végül sodrófával vagy mozsárba rakva durvára törjük a grillázst.
Az eperre szórjuk a grillázst és máris tálalhatjuk!
A receptet és a fotókat BoldogAgi felhasználónk küldte. Köszönjük!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre