Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Házi csokipuding eperrel és kakaóbab grillázzsal

15 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 2 kehelyhez/üveghez:
  • 15 dkg étcsokoládé (tejcsokoládé is megfelel, ami éppen otthon akad)
  • 1 evőkanál kakaó
  • 1 db tojássárgája
  • 5 dkg kristálycukor
  • csipet só
  • 5 dl tej
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • A tálaláshoz:
  • 8 szem eper
  • 2 dkg kakaóbab
  • 2 evőkanál kristálycukor

Elkészítés

A csokoládét megolvasztjuk vízgőz fölött. Egy nagyobb edénybe vizet öntünk és fölé egy kisebbet helyezünk, de nem érhet a vízbe a kisebb edény alja. Alacsony lángos, nem lobogó víz fölött folyamatosan kevergetve az összetört csokoládét megolvasztjuk, majd levesszük a tűzről a folyós csokoládét.

Gyorsan belekeverjük a cukrot, sót, kakaót, étkezési keményítőt és végül a tojássárgáját. Sima alapot keverünk a fentiekből.

A tejjel felöntjük és csomómentesre keverjük. Feltesszük alacsony fokozaton a tűzre a híg pudingalapot és folyamatos kavargatás közben addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik és bugyogni nem kezd.

Ekkor tiszta kelyhekbe vagy csatos üvegbe töltjük a pudingunkat és hűtőbe tesszük minimum 1-2 órára.

Tálalás előtt az epreket megmossunk és felnegyedeljük a csokipuding tetejére.

A grillázs elkészítése a következő:

Durvára törtem mozsárban 2 dkg kakaóbabot A cukrot karamellizálni kell először, majd beleszórjuk az összetört kakaóbabot és egy zsírpapírra öntve hagyjuk kihűlni. Végül sodrófával vagy mozsárba rakva durvára törjük a grillázst.

Az eperre szórjuk a grillázst és máris tálalhatjuk!

A receptet és a fotókat BoldogAgi felhasználónk küldte. Köszönjük!

Ezek is érdekelhetnek