Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Házi csodaszer, amitől a leégett fazekak is csillogni fognak

default user icon
MME
Gondoltad volna, hogy van egy házi csodaszer, ami kiválóan működik mosogatásnál is? Ha nem hallottál még róla, akkor itt az ideje, hogy kipróbáld, hiszen többet ér, mint számtalan más méregdrága tisztítószer. A fazekaid garantáltan ragyogni fognak!

Biztosan veled is előfordult már, hogy a hagyma dinsztelés vagy a pörkölt rotyogás közben odakapott, az ebből adódó makacs leégés pedig legjobb esetben is csak néhány óra áztatás és súrolás után volt eltüntethető. Ha szeretnéd mindezt elkerülni, továbbá a fazekaidat sem szeretnéd a durva szivaccsal összekarcolni, akkor a következő praktika neked szól – írja a Ripost.

Ha akad kéznél egy kis szódabikarbóna és ecet, akkor már nyert ügyed van. Nincs más dolgod, mint előkészíteni a tisztításra szoruló lábast, majd szórj egy mosogatószivacsra nagyjából egy evőkanálnyi szódabikarbónát, utána pedig ugyanennyi ecetet. Amikor habzani kezd, gyorsan dörzsöld be vele a fazék leégett részét, azután 10-15 perc elteltével töröld át egy nedves szivaccsal, és öblítsd át alaposan. Bármennyire is hihetetlen, de ezután olyan lesz a fazekad, mint új korában.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss