Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Házi csirkemájpástétom

30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Mossuk meg és daraboljuk fel a csirkemájakat.

A vajat olvasszuk fel egy serpenyőben, dobjuk rá az apróra vágott hagymát és a darabokra vágott fokhagymát, pároljuk addig, amíg a hagyma puha nem lesz. Ekkor tegyük bele a májat, sózzuk, borsozzuk, és süssük erős, majd közepes lángon. Öntsük a májra a konyakot, 1 perc alatt forraljuk el az alkoholt.

Pépesítsük a sült májat, ha száraznak tűnik, akkor adjunk hozzá tejszínt. Egy pudingformát béleljünk ki fóliával, öntsük bele a pástétomot, és dermesszük ki.

Tálaláskor borítsuk tányérra. Kenyérrel, zöldségekkel kínáljuk.

Megjegyzés

A házi készítésű pástétom nagyon finom, és egyszerű az elkészítése is. Az így elkészített csirkemájpástétom gluténmenteseknek is kiváló.
- blahus

Ezek is érdekelhetnek

Friss