Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Házi buci túrókrémmel és gyümölcsszósszal

60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 1/2 tasak instant élesztő
  • 2,5 dkg vaj
  • 1,5 dl tej
  • porcukor a szóráshoz
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg félzsíros túró
  • 4 ek tejföl
  • 4 ek porcukor
  • 20 dkg erdeigyümölcs-keverék
  • 2 ek méz
  • 2 dkg szeletelt mandula

Elkészítés

  1. A lisztet elvegyítjük az instant élesztővel, továbbá 1 csipet sóval, majd belemorzsoljuk a vajat. Apránként hozzáöntjük a meglangyosított tejet, és puha, rugalmas tésztává dagasztjuk. Meleg helyen, letakarva a duplájára kelesztjük.
  2. A tésztát négy egyforma darabra osztjuk, és mindből kis bucit formázunk. Egymástól kellő távolságra helyezzük azokat sütőpapírral leterített sütőlemezre, és további 15 percig kelesztjük.
  3. Aranybarnára sütjük a bucikat a 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt, majd kivesszük, és hagyjuk kihűlni őket. Ezután levágjuk a tetejüket, és egy villa segítségével kikaparjuk az alsó felük belsejét.
  4. A töltelékhez villával kissé áttörjük a túrót, és összekeverjük a tejföllel, valamint a porcukorral. Megtöltjük az így kapott krémmel a bucik alsó felét.
  5. Egy kisebb lábasba tesszük a felengedett erdei gyümölcsöket a mézzel együtt, és néhány percigpároljuk. A tűzről levéve hagyjuk kihűlni szószt, majd rákanalazzuk a túrókrémre, megszórjuk a szeletelt mandulával, végül befedjük a bucikat az egy kevés porcukorral megszórt kalapjukkal.

HA VAN OTTHON EGY CSOMAG TÚRÓ: 10 TIPP A FELHASZNÁLÁSÁHOZ >>> 

A 12 LEGJOBB ÉTEL ÉS ITAL REGGELIRE >>> 

A kivájt tésztadarabokat tegyük nejlonzacskóba, szárítsuk ki, majd ledarálva használjuk fel édes morzsaként.

Ezek is érdekelhetnek