Elkészítés: A burgonyát héjával együtt puhára főzzük. Amikor megfőtt, hideg vízbe tesszük, így könnyen le tudjuk hámozni a héját. Burgonya passzírozón, villával vagy krumplinyomóval áttörjük.
A bazsalikomleveleket, a tojássárgát és az egész tojást krémesre turmixoljuk. Sózzuk, és szerecsendióval fűszerezzük a burgonyát, hozzákeverjük a lisztet és a fűszeres tojáskeveréket, kézzel alaposan összedolgozzuk. A tészta kidolgozására nagy hangsúlyt kell fektetni. Minél kevesebb lisztet adunk hozzá, annál könnyedebb lesz a tészta.
Amikor a tésztánk megfelelően összeállt, lisztezett deszkán megformázzuk a gnocchikat. Kb. 2 cm átmérőjű rudakat kell első körben formáznunk. Majd ezeket késsel felaprítani, és villával formázni.
Egy nagy fazékban eközben vizet forralunk, a kész tésztát forrásban lévő sós vízben addig főzzük, amíg a víz felszínére feljönnek, majd szűrőkanállal kiemeljük, alaposan lecsepegtetjük.
Mandulás barnavajat készítünk: edényben, lassan vajat melegítünk, ebbe szórjuk a mandulát, addig melegítjük, míg a vaj megbarnul és a mandula szépen megpirul. Amikor elkészült, a frissen főzött tésztánkra locsoljuk, és azonnal tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre