Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hazai sztárok receptjeiből született meg a Lidl idei szakácskönyve

default user icon
MME
Megjelent a Lidl Magyarország sikeres szakácskönyvsorozatának legfrissebb, ötödik kötete - A Lidl konyha bemutatja: Megint segít a séf címmel. Az áruházlánc közel 450 000 példányban elérhető szakácskönyvében Széll Tamás, a Lidl séfje sztárvendégei közreműködésével az ételkészítésnek azt az oldalát mutatja meg, ahol a tapasztalat és az állandó újítás lehetősége ötvöződik.

A Lidl Magyarország a hazai gasztrokultúra erősítése, támogatása céljából 2015-ben indította útjára saját szakácskönyvsorozatát. Ebben az évben már az ötödik kötet lát napvilágot a Lidl konyha bemutatja: Megint segít a séf! címmel, amelyben a fogyasztói trendeket, vásárlói igényeket követve a korábbiaknál nagyobb teret szenteltek a vegán és vegetáriánus, a mentes, valamint a gyorsan elkészíthető fogásoknak.

„Szeretnénk minél több, hozzánk betérő vásárló figyelmét felhívni a hazai gasztronómia hihetetlen sokszínű világára, ízletes ételeire, amelyeket odahaza bárki kedvére kipróbálhat. Ebben az évben 70 receptet válogattunk be a hat fejezetre osztott szakácskönyvünkben, és törekedtünk a lehető legszélesebb kínálat megjelenítésére.” – hangsúlyozta Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője.

A Lidl legújabb szakácskönyvének megszületésében, az előző évekhez hasonlóan, most is a vállalat partnere volt Széll Tamás a Lidl séfje, aki a Lidl áruházakban kapható friss és változatos alapanyagok felhasználásával készítette el a különféle fogásokat. Az idei szakácskönyvön a Lidl séfje hét közismert emberrel dolgozott együtt, akik egy – egy fejezetet vállalva viszik kulináris kalandozásra a leendő olvasókat.

Puskás Péter a vegán, illetve a vegetáriánus ételekről szóló „Hús nélkül” című fejezetet jegyzi. A kisgyermeket nevelő Kiss Ramóna és Lékai Máté a villámgyorsan elkészíthető falatoknak szánt fejezetet, „Mint a villám” címmel állították össze. A glutén-és laktózmentes recepteket Kiss Virág szedte számba a „Csak a mentes” fejezetben, míg Anger Zsolt a húsos ételekből ad ízelítőt a személyes kedvencein keresztül az „Állati jó” részben. Az újragondolt tradicionális fogásokat Gundel Takács Gábor tálalja a „Hagyomány újratöltve” című fejezetben. Végül, de nem utolsó sorban a Csobot Adél által jegyzett „Ünnepek? Tálalva!” összeállításban a karácsonyi, a szilveszteri és a farsangi finomságokról kaphat az olvasó étvágyébresztő áttekintést. A recepteken túl a sztárszerzők személyes történeteit is meg lehet ismerni a könyvből, amelyeket ők osztottak meg az ételek kapcsán a Lidl séfjével a közös sütés-főzés során.

A kötet szerkesztői a recepteket számtalan kiegészítő információval látták el, kezdve attól, hogy hány főre szólnak, illetve mennyi időt igényel az elkészítésük, egészen addig, hogy milyen kategóriába tartozik az adott fogás. Így a könyv olvasói könnyebben eligazodhatnak, hogy az ételek közül melyik tartozik a cukor-, laktóz- és gluténmentes valamint a vegetáriánus kategóriába. Minden fejezet végén megtalálható egy alapanyag oldal is, ahol az adott fejezetre jellemző alapanyagokról dietetikus útmutató is található. Továbbá a fejezetek végén Herczeg Ágnes borszakértő hívja fel a figyelmet ajánlójában azokra a borokra, amelyek tökéletesen passzolnak a receptekhez.

A korábbi évekhez hasonlóan a Lidl Magyarország idén is a leghűségesebb vásárlóinak kíván kedveskedni az új szakácskönyvvel. Ennek megfelelően a kötet kereskedelmi forgalomba nem kerül. Csak limitált példányszámban és a Lidl Magyarország hűségakciója keretében juthatnak hozzá a fogyasztók. Az egyes receptek, illetve a sztárokkal közös főzések pillanatai pedig videó formátumban a www.lidl.hu/konyha oldalon lesznek megtekinthetőek.

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss