Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hazai pizzéria lehet a világ legjobbja!

default user icon
MME
Egyedülálló módon egy magyar pizzéria nyerheti el a világhírű elismerést. A Donna Mamma Pizza Napoletana is rajta van azon a nemzetközi listán, amelyet a Nápolyi Pizzaszövetség állított össze, hogy kiderüljön, ki is a legjobb!

Az AVPN, azaz a nápolyi pizzaszövetség harmadszor is versenyt hirdetett a globális
pizzakedvelők között a „Best AVPN Pizzeria” (Legjobb AVPN pizzéria) versenyen! Bárki szavazhat a kedvenc AVPN pizzériájára április 29 és május 28 között, ráadásul nyomon is tudja követni a verseny aktuális állását az alábbi linken.

Magyarország két AVPN által is elismert pizzériájából a Donna Mamma Pizza Napoletana (AVPN szám: 819) jelen pillanatban már a 15. helyen tartózkodik, így még megvan az esély a Top 3-ra, illetve arra, hogy Budapestet, illetve Magyarországot ismét feltegyük a nápolyi pizzák világtérképére! Szavazni ITT lehet név, e-mai cím, valamint a pizzeria AVPN számának megadásával, ami a Donna Mamma esetében 819.

Mi az az AVPN?

Az AVPN (Associazione Verace Pizza Napoletana), azaz a Nápolyi Pizzaszövetség a világ egyik első számú pizzás szervezete. Az ő feladatuk többek között, hogy a tradíciót és minőséget a legmagasabb szinten művelve működjenek együtt az összes olyan nápolyi pizzériával, akik vállalják ezeket a normákat, valamint oktassák, és terjesszék a tudást. Nem utolsósorban a nápolyi pizza immár a világörökség része, így főként kiemelt hangsúlyt kap mindenhol, ahol kapni ezt a fantasztikus ételt.

„A Donna Mammában nem is volt kérdés, hogy a szövetséggel együttműködve, az ő szakmai segítségükkel történjen az indulás - ez például egy olyan kiváló tréner személyes jelenlétét is jelentette, aki ott volt világszerte a legjobb pizzériák nyitásánál, de a kiváló minőségű, olasz alapanyagok beszerzésében is lehetett rájuk számítani” - mondja Jancsa Jani, a Donna Mamma és Bamba Marha lánc kulináris vezetője, aki korábban sikeresen vizsgázott az AVPN nápolyi pizzatanfolyamán is.

Ezek is érdekelhetnek

Friss