Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hazai pezsgő a világ legjobbjai között

default user icon
MME
Egyedülálló sikerrel zárta szereplését a Franciaországban megrendezett világversenyen a Hungaria pezsgő egyik "legifjabb" tétele, az üde, mélyrózsaszín színű Hungaria Rosé Extra Dry. Ráadásul nem csak aranyérmet szerzett, hanem óriási szenzációként a világ TOP 10 legjobb pezsgője között végzett a francia Effervescents du Monde 2019 világversenyen.

Ez a különleges pezsgősiker azért is lenyűgöző, mert ez az első alkalom, hogy Magyarország ilyen elismerésben részesült a dijoni megmérettetésen. A Hungaria Rosé Extra Dry mellett pedig csak francia és spanyol versenytársak kerültek a TOP 10-es elitkörbe.

A pezsgők (sparkling wines) nemzetközi versenyét, az Effervescents du Monde-ot 17. alkalommal tartották meg Franciországban, ahol 22 ország 564 buborékos tétele csapott össze. A több mint 100 főből álló nemzetközi zsűri három napon át vizsgálta szigorú minőségi és kóstolási elvárások mentén a nevezett italokat. Egyébként még két másik magyar pezsgő is szép eredménnyel végzett a versenyen, ugyanis mind a kettőt ezüstéremmel jutalmazták.

„Hihetetlenül boldogok vagyunk, hogy egy ilyen rangú elismerést kapott a Hungaria Rosé Extra Dry pezsgőnk. Ez a siker nagyban hozzájárulhat a magyar pezsgők és borok ismertségének és elismertségének növeléséhez is. Végre komolyan veszik a rosé pezsgők világát is: megítélésük sokat változott az elmúlt években, nem csoda, hogy ma már az egész pezsgőpiac jól látható részét teszik ki világszinten. Koccintsunk együtt a magyar sikerre!” – tette hozzá Csomay András, a Hungaria márkamenedzsere.

Hogy mi jellemzi a díjnyertes Hungaria Rosé Extra Dry pezsgőt? A játékos gyümölcsösség. Tisztaságában egymásra találnak a könnyed üdeség jegyei és a dögös buborékok. Friss savai, átható ribizlis málna íze, mélyrózsaszín színe és krémes utóíze tökéletes kombinációt alkotnak. Az ünnepek közeledtével remekül párosítható karácsonyi kacsával, füstölt lazacos salátával és könnyű tésztaételekkel, vagy stílusosan koccinthatunk vele szilveszterkor kaviár kíséretében.

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss