Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Havas kunyhó

60 perc
egyszerű
olcsó
15 adag
Hozzávalók
  • A kókuszos részhez:
  • 2 dl tej
  • 2 ek kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 ek liszt
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • A kekszes részhez:
  • 30 dkg háztartási keksz (darált)
  • 6 ek porcukor
  • 2 ek kakaópor (cukrozatlan)
  • 13 dkg margarin (olvasztott)
  • 0,3 dl rumaroma (egy üvegcse)
  • 1 dl tej
  • A szóráshoz:
  • kókuszreszelék

Elkészítés

  1. Először a kókuszos részt készítjük el: a tejbe beletesszük a kristálycukrot és a vaníliás cukrot, majd a lisztet és elkezdjük főzni (mint a pudingot), majd amikor már kezd besűrűsödni, akkor a kókuszreszeléket is belekeverjük. Félretesszük hűlni.
  2. A kekszes részhez: a darált kekszbe belekeverjük a porcukrot, a kakaóport, majd hozzáadjuk az olvasztott margarint, a rumaromát és végül a tejet. Az egészet egy nagy gombóccá összegyúrjuk.
  3. A citromfacsaró belsejét folpackkal kibéleljük, és az üregnek a kb. negyed részét (vizes ujjunkkal) először a kókuszos masszával béleljük ki, majd pedig a kekszes masszával teljesen kitöltjük. Jól belenyomkodjuk, hogy az alja sima, egyenletes legyen, majd ezután egy nagyobb tányérra kiborítjuk a havas kunyhót (folpacknak köszönhetően könnyedén kijönnek). Ezt a műveletet addig ismételgetjük, amíg el nem fogynak a masszák.
  4. Kókuszreszelékkel megszórjuk a kunyhók tetejét és letakarva (folpackkal vagy alufóliával) a hűtőbe tároljuk.

HÓKIFLI MANDULÁVAL>>> 

SZILVALEKVÁROS HÓKIFLI>>> 

HAVAS GRÍZES KRÉMES TORTA>>> 

 

Megjegyzés

Amire feltétlenül szükségünk van az egy kézi citromfacsaró, mert azzal formázunk! - Tündi konyha

Ezek is érdekelhetnek

Friss