Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Havas háztető

MME MME
1 4.5/5
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • Piskótához:
  • 7 tojás
  • 7 evőkanál liszt
  • 7 evőkanál cukor
  • (vaníliás cukor, sütőpor)
  • Krémhez:
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 dl tej
  • 20-25 dkg margarin
  • 20-25 dkg cukor
  • Töltelékhez:
  • 25-30 dkg háztartási keksz
  • 1 és fél dl erős feketekávé
  • 2 evőkanál porcukor
  • 15 dkg darált dió
  • mazsola
  • apróra vágott zselé-cukorka
  • 1 és fél dl rum
  • Te tejére:
  • kókuszreszelék

Elkészítés

Elkészítése: A 7 tojásból piskótát készítünk (nagy tepsiben sütjük), majd ha elkészült, 3 részre vágjük.
Krém: a lisztet a tejben sűrű péppé főzzük. Kihűtjük. A margarint a cukorral habosra keverjük. Majd a két krémet összekeverjük.
Töltelék: A háztartási kekszet apró darabokra törjük és a feketekávéval meglocsoljuk. A porcukrot, a darált diót, a mazsolát, a zselét és a rumot összekeverjük és hozzáadjuk a megmaradt krémet.

A 3 egyenlő piskótarészt vékonyan bekenjük krémmel, a középsőre felhalmozzuk a tölteléket és háztető formára összenyomjuk. A másik kettő lapot ráhelyezzük. Kókuszreszelékkel beszórjuk.

Megjegyzés

Mutatós és ízletes! Másnap ajánlott fogyasztani, mivel addigra a piskóta megpuhul a krémtől és összeérnek az ízek. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss