Elkészítés: A tésztához a 6 tojásfehérjéből habot verünk. A tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral habosra, majd hozzáadjuk a vizet és az olajat. Apránként hozzákeverjük a lisztet, a sütőport és a kakaót. A keverékhez adunk egy kevés fahéjat, valamint ízlés szerint rumot vagy rumaromát. A masszába óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és 170-180 fokon tűpróbáig sütjük.
A krémhez habosra keverjük a mogyorókrémet a margarinnal. A kihűlt tészta tetejére kenjük.
A keményre felvert tejszínt ráhalmozzuk (nem simítjuk el) a krém tetejére. Ezután megszórjuk csokoládéreszelékkel vagy csokidarával.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre