Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Havas grízes krémes torta

60 perc
egyszerű
megfizethető
15 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 6 db tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 ek rizsliszt
  • 2 ek kakaópor
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • A krémhez:
  • 1/2 l mandulatej (növényi)
  • 6 ek rizsdara
  • cukor ízlés szerint
  • rumaroma ízlés szerint
  • 15 dkg margarin puha
  • A díszítéshez:
  • étcsokoládé olvasztva
  • kókuszreszelék

Elkészítés

  1. Elkészítjük a tésztát: 6 darab tojás sárgáját, 6 evőkanál cukorral és a késhegynyi szódabikarbónával, 2 evőkanál kakaóporral kikeverjük, hozzá keverjük a 6 evőkanál lisztet és végül a 6 kemény habbá vert tojás fehérjét!
  2. Lisztezett kerek torta formába tesszük és előmelegített sütőben 160 fokon megsütjük!
  3. Ha megsült és kihűlt, a tortát vízszintesen 3 részre vágjuk!
  4. Elkészítjük a krémet: a tejben a rizsdarát megfőzzük, ízesítjük cukorral és rumaromával, majd ha kihűlt, hozzá keverjük a puha margarint!
  5. Összeállítjuk a tortát: a kisült piskóta minden lapját megkenjük a krémmel, egymásra helyezve. Lekenjük a tetejét és az oldalát is a krémmel! Majd a tetejére olvasztott étcsokit kenünk, az oldalára pedig kókuszreszeléket szórunk és színes cukorkával díszítjük!

Megjegyzés

Glutémentes & Tejmentes finomság! - Koni83

Ezek is érdekelhetnek

Friss