Elkészítés: Felszeleteljük a húst. Olajjal kikenünk egy serpenyőt, nagy láng fölé helyezzükm amikor forró, a hússzeletek mindkét felét 3-3 percig sütjük, közben megmozgatjuk időnként a szeleteket, nehogy leragadjanak.
Kanalazzuk a whiskyt a húsokra, majd gyújtsuk meg, így az alkohol kiég, és kitűnő ízű pörzsanyag keletkezik (flambírozás). 1-2 perc után vegyük ki a húsokat a serpenyőből, tegyük tányérra, és tartsuk melegen.
Öntsük a húslevest vagy a vizet a serpenyőbe, adjuk hozzá a borsszemeket és a tejszínt. Fűszerezzük, főzzük lassú tűzön 2-3 percig, folyamatos keverés mellett.
Ha a hús szaftot engedett a tányérba, azt keverjük a mártáshoz, majd az egészet öntsük a húsra.
Tálaljuk a bársonyos, krémes mártásos húst burgonyakrokettel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre