Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hátszín kukoricás mártással

MME MME
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 60 dkg hátszín (4 szelet)
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 dl olaj
  • A mártáshoz:
  • 1 karcsú póréhagyma (vagy 1 cs. újhagyma)
  • 3-3 szál friss kakukkfű és oregánó
  • 3 dl ketchup
  • 1 kávéskanál csípős paprikakrém
  • 3 evőkanál méz
  • 20 dkg konzerv kukorica

Elkészítés

Előkészítés: A húst megmossuk, felszeleteljük, kissé kiverjük, sóval, őrölt borssal meghintjük, a mustárral megkenjük. Az olajjal meglocsoljuk, lefedjük, és a hűtőben legalább egy éjszakán át érleljük.

Elkészítés: A pórét megtisztítjuk, megmossuk, felkarikázzuk. A zöldfűszereket leöblítjük, apróra vágjuk. A mártáshoz a ketchupot a paprikakrémmel, a mézzel, a kukoricával, a póréhagymával összekeverjük, a zöldfűszerekkel ízesítjük, ha szükséges, megsózzuk. A hússzeleteket grillrácson (vagy faszénparázs felett) forgatva megsütjük, a csípős kukoricás mártással tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: másnap
1 adag: 697 kcal

Ezek is érdekelhetnek

Friss