Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ennek az ételnek minden hozzávalója hatósági áras - itt a recept!

default user icon
MME
Az egyre emelkedő élelmiszerárak mellett nem mindegy, hogy mi kerül az asztalra. Van azonban egy nálunk is nagyon népszerű étel, ami 100 százalékban hatósági áras alapanyagokból készül.

Tócsni, lapcsánka, macok, borzaska, cicedli, görhöny, krumplilepény – nagyon sok néven ismert ez a közkedvelt finomság, amit most egyre többen fognak elkészíteni. Elsősorban persze azért, mert finom, de van újabb, igencsak nyomós oka, hogy miért lesz népszerű: minden összetevője árstopos.

Mint ahogy már megírtuk, a szerdai Kormányinfón jelentették be, hogy tovább bővül a hatósági áras élelmiszerek  köre. Így az eddigi ársapkás termékek, a kristálycukor, a búzafinomliszt, a finomított napraforgó-étolaj, a sertéscomb, a csirkemell, a csirke far-hát, a csirkeszárnyvég és a 2,8% zsírtartalmú UHT tehéntej mellett már a tojást és a krumplit is fix áron vásárolhatjuk meg.

A tócsni tehát tisztán hatósági áras étel lett – de persze nem mindegy, mivel fogyasztjuk. A tejfölös változat már kicsit drágább, ám ha köretként esszük például csirkemellel, tökéletes árstopos fogást tehetünk a család elé ebédre vagy vacsorára.

Készítsd el ezt az igazán egyszerű tócsnit, meglátod, ízleni fog!

Hozzávalók:

  • 1kg burgonya
  • 2 db tojás
  • 2 ek liszt
  • olaj a sütéshez

Elkészítés: 

  1. A burgonyát nyersen megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, és lereszeljük.
  2. A reszelt burgonyához adjuk a tojásokat, a lisztet, megsózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük.
  3. Serpenyőben olajat forrósítunk. A burgonyamasszát evőkanál segítségével az olajba tesszük, a kanál hátával lepényekké simítjuk. Mindkét oldalát kb. 5-5 percig szép aranybarnára sütjük.
  4. Papírszalvétára szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk. Forrón tálaljuk, mert csak így igazán finom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss