hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hatlapos sütemény kakaós krémmel

60 perc
egyszerű
megfizethető
16 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hatlapos süteménye tésztájához meleg tejben felfuttatjuk a szalalkálit, hozzáadjuk a kétféle lisztet, a zsírt, a porcukrot, a tojásokat, a mézet, és összegyúrjuk annyi tejet hozzáadva, hogy könnyen lehessen nyújtani.
  2. Fél óra pihentetés után 6 cipóra osztjuk, majd lehetőleg azonos méretű, vékony lappá nyújtjuk. Zsírral megkent tepsi hátán világosra sütjük (180 Celsius-fokon kb 5-6 perc alatt megsül, de érdemes figyelni a tésztát sütés közben, mert forró sütőben hamarabb megsül. Ha a tészta sütés közben felhólyagosodna, nem kell megijedni, és attól sem, hogy a tészta kemény - vigyázni is kell a mozgatásával, mert könnyen törik. Ha töltelék kerül bele, megpuhul a tészta.
  3. A hatlapos sütemény töltelékéhez megpirítjuk a kristálycukrot, és 2 dl vízzel felengedjük. Olvadásig kevergetjük a karamellt. Utána 1 liter tejben elkeverjük a tojást,  a réteslisztet és a kakaót, ezt a pirított cukorhoz adjuk, és sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a vajat és a vaníliás cukrot. A langyos krémmel megtöltjük a lapokat. Egy darab folpackot teszünk tetejére és egy húsvágó deszkával lenyomatjuk és hűtőbe tesszük.. Szeletelés előtt a tetejét megszórjuk porcukorral. 

A NAGYMAMA SÜTEMÉNYEI: 13 FINOMSÁG, AMIT MINDIG A NAGYINÁL ESZÜNK >>>

FINOM HÁZI SÜTEMÉNYEK >>> 

Megjegyzés

Régi idők emlékére készítettem el. Családunk egyik kedvenc süteménye. A tepsi mérete: 24×39 cm. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek