Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hathagymás krémleves

30 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A krumplikat héjában megfőzöm. A hagymákat megpucolom, a vöröshagymát, a fokhagymát és a petrezselymet apróra vágom, a póréhagymát és az újhagymát karikára, a metélőhagymát darabolom, a medvehagymát szeletelem. Forrásban lévő vízben megfőzöm. Teszek félre mindegyikből egy keveset, a többit 1 főtt krumplival leturmixolom. A lébe visszateszem a félretett darabokat, valamint a krumplit kockára vágva, fűszerezem. Felforralom, adok hozzá tejet, főzőtejszínt és egy kevés fehérbort.

Tálaláskor csepegtetek bele szójaszószt, megszórom a feldarabolt pirított toast kenyérrel, locsolok rá olívaolajat, meghintem reszelt füstölt sajttal. Díszítem csíkokra vágott medvehagymával és metélőhagymával.

Ezek is érdekelhetnek

Friss