Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hatásos-e a fehérjediéta? Jók-e a fogyitabletták? 3 hasznos válasz dietetikusunktól

Hatásos-e a fehérjediéta? Szedheted-e a fogyasztótablettát és a fogamzásgátló tablettát egyszerre? Hogyan fogyj 7 kilót könnyedén? Dietetikusunk, Somolyi-Kovács Anita válaszol!
1. Hatásos-e a fehérjediéta?

„Két kérdésem lenne. Az egyik: mi a véleménye a fehérjealapú diétáról, amikor tilos a kenyér, a burgonya, a rizs és a tészta? A másik: helyesnek tartja a mesterséges édesítőszerek fogyasztását?”
Somogyi-Kovács Anita: A fehérjealapú étrend megakadályozza az összetett szénhidrátok és a bennük levő mikrotápanyagok bevitelét. Így azokét a rostokét is, amelyek fontosak a gyomor és a bélrendszer megfelelő működéséhez. Ezeknek óriási jelentőségük van a bélrendszeri daganatok meg előzésében, hiányuk eseten székrekedés is kialakulhat. Ugyanakkor a gabonafélék a B vitamin- csoportot is képviselik. Az a diéta, amelyik tiltja valamelyik makrotáp anyagot, nem nevezhető egészségesnek! Azért lehet fogyni tőlük, mert a szervezet hiányállapotban van. A mesterséges édesítőszerekkel kapcsolatban születő cikkek, amelyek azok veszélyeire figyelmeztetnek, mindig extrém mennyiség elfogyasztását feltételező állatkísérletek miatt riogatnak!

Szuperegészséges reggeli diétázóknak >>> 

2. Fogyibogyók a fogamzásgátló tabletta mellett

„A fogamzásgátló mellett lehet testsúlycsökkentő tablettát szedni?”
SKA
: Ha a súlycsökkentő tablettát és a fogamzásgátlót is orvossal írattad fel (a vény nélküli termékek ugyanis akár kárt is okozhatnak!), akkor tőle kell megkérdezned, hogy a hatóanyagaik milyen hatással vannak egymásra. Arra mindenképpen figyelj, hogy ha hashajtó hatasú szert akarsz szedni, az biztosan csökkenti majd a szájon át szedhető fogamzásgátló tabletta hatóanyagának mennyiségét, így akar a védekezés is veszélybe kerülhet!

9 gyakori hiba, ami tönkreteszi a diétát >>> 

3. Hogyan fogyhatnék 7 kilót!

„7 kg-t szeretnék fogyni. Elegendő, ha naponta 360 kcal-t égetek el szobabiciklizéssel és normálisan étkezem, vagy muszáj mellette diétáznom? 168 cm és 76 kg vagyok.”
A testsúlycsökkentés akkor igazán hatásos és tartós, ha a mozgáshoz étrendváltoztatás is társul! Mivel nem tudom, hogy számodra mit jelent a „normálisan étkezni” kifejezés, ezért ismeretlenül azt ajánlom, felezd meg a napi nassolni való és a vacsora mennyiségét! Érdemes lenne legalább 2 liter vizet is meginnod: az egészséges ivóvizet üresen limonádénak vagy gyümölcsteának is elkészítheted!

További diétás cikkeinkért klikk ide >>> 

Dietetikusunkról itt olvashatsz tovább >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss