Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hatalmas változás jön az Aldinál!

default user icon
MME
Az ALDI újításának valószínűleg sokan örülni fognak: kivezetik a kínálatukból a műanyag bevásárlótáskákat. Helyette lebomló zacskók, valamint papír vagy többször használatos szsákok lesznek elérhetők az üzletekben.

A világ szinte fuldoklik az eldobható műanyagoktól, és Magyarországon is fejenként évente nagyjából 80 ilyen zacskó végzi egyetlen használat után a kukákban. Ez ellen fellépve az ALDI legújabb döntése következtében kivezeti kínálatából a műanyag bevásárlótáskákat: a jelenlegi készletek kifutása után a jövőben egy biológiailag lebomló anyagból készült táska lesz a helyettesítő termék, illetve csak papír és többször használatos táskák lesznek elérhetők az üzletekben.

 Az áruházlánc folytatja tovább a „Mellőzni. Újrafelhasználni. Újrahasznosítani” szlogen alatt futó intézkedéseit, miszerint 2025-re saját márkás termékei esetében 100%-ban újrahasznosítható csomagolóanyagot fog használni, illetve 2025-ig 15%-kal csökkenti csomagolóanyag-felhasználását. Ezzel párhuzamosan a vállalat október közepétől öt üzletében teszteli a biológiailag lebomló zöldség- és gyümölcszacskót, amit 10 forintos egységáron kínál.

A tervek szerint a jövőben a lebomló zacskó mellett valamennyi üzletében többször használatos zöldség- és gyümölcshálót is kínál majd az áruházlánc. 2019 tavaszán az ALDI saját Facebook-oldalán kérdezte meg a vásárlóit, hogy műanyag fedéllel vagy anélkül szeretnék-e megvásárolni a saját márkás tejtermékeket. A szavazáson részt vevők válasza alapján a saját márkás tejtermékekről a vállalat fokozatosan elhagyja a műanyag fedőket, decemberben pedig akciós termékként többször használatos, több méretben elérhető szilikon fedelet is kínálni fog, amelyek fenntartható módon helyettesíthetik a műanyag fedőket. A vásárlók számára elérhető opció, hogy saját hozott csomagolóanyaggal is vásárolhatnak zöldséget, gyümölcsöt, valamint pékárut az ALDI üzleteiben.

10 EGYSZERŰ TIPP A MŰANYAGMENTES ÉLETHEZ>>> 

9 SZABÁLY A KÖRNYEZETTUDATOS KONYHÁHOZ>>> 

5 KÖRNYEZETBARÁT, FILLÉRES TRÜKK, AMITŐL RAGYOG A KONYHA!>>> 

 

Ezek is érdekelhetnek