Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hasznos! Melyik tésztához milyen mártás illik?

default user icon
MME
Bolognait általában spegettitésztából főz az ember, de milyen szósz illik a gnocchihoz, a farfelléhez, a szélesmetélthez, a pennéhez vagy a tortellinihez? Tészta-kisokosunkból minden kiderül!

Lasagne: lédús mártást igényel, amit sülés közben magába szívhat

Penne (tollhegytészta, sima vagy rovátkolt): a bőséges, zöldséges alapú mártások illenek hozzá, mivel felfevőfelülete kicsi

Spagetti: bolognai, carbonara, pesto, illetve rákos mártással kombinálható a legjobban

Gnocchi (krumpligombóc): krémes mártások, erős ízű és illatú sajtok (pl. roquefort, gorgongzola, camembert) remek kiegészítője

Szélesmetélt: hal mellé, fehérmártáshoz, illetve mindenféle krémes mártáshoz ajánlott

Tortellini: mivel töltött tészta, csak nagyon könnyű mártást igényel maga mellé

Farfelle (csokornyakkendő- vagy pillangótészta): paradicsomos, cukkinis, illetve darált húsos mártások a legfinomabbak hozzá

Ezek is érdekelhetnek

Friss