Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hasznos kisokos teaimádóknak

default user icon
MME
A teák négy fő csoportba sorolhatók az úgynevezett fermentációs (erjesztési) folyamat lezajlása szerint.

Fehér vagy szűz teák: A legegyszerűbb és legtermészetesebb forma. A leveleket leszedik, finoman fonnyasztják, majd szárítják.

Zöld teák: A leveleket leszedés után szárítják, majd néhány óra múlva rézedényben felhevítik, hogy a fermentációt okozó enzimeket hatástalanítsák. Utána átforgatják és újra szárítják.

Oolong vagy vörös teák: A zöld és a fekete tea közötti átmenet, félig fermentált.

Fekete teák: A levelek a teljes fermentáció következtében feketék.

Tudtad?

1. A legtöbb gyógynövény hatóanyaga a forrázás révén oldódik ki. A szárított herbát forró, de nem lobogó vízzel öntsd le, hagyjd állni a megadott ideig, majd szűrd le, és lehetőleg frissen fogyaszd el.

2. Egyes gyógynövények nem szeretik a forrázást, ilyen például a gyömbér vagy a majoránna. Ezeket inkább meleg vízzel javasolt leönteni.

3. A gyógyteákat száraz, sötét helyen kell tárolni. A legalkalmasabb erre egy jól záródó doboz.

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss