Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hartyáni krémes csokimázzal

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
16 adag
Hozzávalók
  • 2 ek méz
  • 8 dkg vaj
  • 10 dkg kristálycukor
  • 2 ek kakaópor
  • 2 db tojás
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 30 dkg liszt
  • A krémhez:
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 20 dkg porcukor
  • 1,2 liter tej
  • 15 dkg vaj
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg babapiskóta
  • 1 dl feketekávé
  • 1/2 üveg rumaroma
  • Tetejére:
  • 2 tábla étcsokoládé
  • 7 dkg vaj

Elkészítés

  1. A mézet, a vajat, a cukrot, a kakaóport és a tojásokat összekeverjük és vízgőz fölött addig melegítjük, amíg a cukor el nem olvad. A tűzről levéve langyosra hűtjük és hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet és puha tésztát gyúrunk belőle. Ha túl kemény lenne a tészta, akkor adhatunk hozzá néhány evőkanál tejet.
  2. A tésztát kettéosztjuk, és kinyújtjuk sütőpapíron egy36×28 cm-es tepsi hátán. A tésztát megszurkáljuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 10 perc alatt megsütjük mind a két lapot.
  3. A pudingport és a cukor felét kevés tejjel elkeverjük, majd a többi tejjel sűrűre főzzük és kihűtjük. A vajat a maradék cukorral és vaníliás cukorral habosra keverjük, és összedolgozzuk a kihűlt pudinggal.
  4. Az egyik lapra rákenjük akrém felét. A babapiskótát kávéba mártjuk és a krémre rakjukatészta rövidebb oldalával párhuzamosan. A krém másik felét rásimítjuk a babapiskótára, majd beborítjuk a másik tésztalappal.
  5. A csokoládét a vajjal együtt vízgőz fölött megolvasztjuk és leöntjük vele a sütemény tetejét. Legalább egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

10 BÉKEBELI CUKRÁSZSÜTEMÉNY, AMIT A MAI NAPIG IMÁDUNK! >>>

A NAGYMAMA SÜTEMÉNYEI: 13 FINOMSÁG, AMIT MINDIG A NAGYINÁL ESZÜNK >>>

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss